Kurum Adı : Vali Ahmet Cemil Serhatlı Yatılı Bölge Ortaokulu
WEB Adresi : http://vacsybo.meb.k12.tr
Adres : 27 Mayıs Mah. Kral Kızı Baraj Sahası Dicle/Diyarbakır

VİZYON
Bilim ve teknolojinin farkında olan, değişime ve gelişime açık, öğrenmeyi temel ihtiyaç kabul eden, değerlerini yaşayan ve yaşatan, hoşgörü sahibi, farklılıkları zenginlik kabul eden, en az bir yabancı dili çok iyi bilen, yüksek moral değere sahip, kendine güvenen, katılımcı, kendini sorgulayan etkili ve nitelikli, çağdaş, demokratik ve laik bireyler yetiştirmektir. Sadece Dicle´nin ve Diyarbakır´ın değil, Türkiye´nin en başarılı okullarından biri olmaktır.

MİSYON
ORTAÖĞRETİM PROGRAMINDA TESPİT EDİLMİŞ AMAÇLAR DOĞRULTUSUNDA ÖĞRENCİLERİMİZE ; A)KİŞİSEL AÇIDAN : 1.İLGİ,İSTİDAT VE KABİLİYETLERİ YÖNÜNDE YETİŞTİREREK, GELECEK HAYAT VE ÜST ÖĞRENİME HAZIRLAMAK. 2.TÜRKÇEYİ DOĞRU KULLANMA, TÜM DERS VE PROGRAMLARDA BELİRLENEN HEDEFLER DOĞRULTUSUNDA TEMEL BİLGİ VE BECERİLER KAZANDIRMAK. 3.TÜM ÖĞRENCİLERİN ÖĞRENMESİNİ SAĞLAMAK, EĞİTİMİN BİR İHTİYAÇ OLDUĞUNA İNANAN VE KENDİNİ GELİŞTİRME İSTEĞİ DUYAN , DOĞRU DÜŞÜNEBİLEN ,BİLGİLİ, BECERİLİ, KENDİNE GÜVENEN BİREYLER OLARAK YETİŞMELERİNE FIRSAT TANIMAK. B) TOPLUMSAL AÇIDAN : 1. ATATÜRK İLKE VE İNKILAPLARINA , T.C.ANAYASASINA VE DEMOKRASİNİN İLKELERİNE UYGUN OLARAK, HAK VE SORUMLULUKLARINI BİLEN , MİLLİ,TOPLUMSAL DEĞERLERE SAHİP , ÜLKESİNİ, MİLLETİNİ,BAYRAĞINI SEVEN YURTTAŞ OLMA BİLİNCİ KAZANDIRMAK C) İNSAN İLİŞKİLERİ BAKIMINDAN : 1.BAŞKALARI İLE İYİ İLİŞKİLER KURABİLEN , İŞBİRLİĞİ İÇİNDE ÇALIŞABİLEN, ÇEVRESİNE UYUM SAĞLAYABİLEN, İYİ,MUTLU, VE HOŞGÖRÜ SAHİBİ İNSANLAR OLARAK YETİŞTİRMEKTİR..

Öğretmen Sayısı : 18
Rehber Öğretmen Sayısı :
Öğrenci Sayısı : 390
Öğretim Şekli : Tekli
Ders Başlama ve Bitiş Saati : 08:30-15:45
Derslik Sayısı : 12 Atölye-İşlik Sayısı : 0
Fen Laboratuarı Sayısı : 1 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 1
Resim Sınıfı Sayısı : Müzik Sınıfı Sayısı :
Yabancı Dil : İnternet Bağlantısı : ADSL (1 Mbit)
Hazırlık Sınıfı : 0 Konferans Salonu : 0
Spor Salonu : 0 Yemekhane : 1
Misafirhane : 0 Kütüphane : 1
Kantin : 0 Revir : 0
Lojman Sayısı : 13
Lojman Bilgisi : Lojmanlarımız DSİ tarafından baraj yapımı için inşa edilip baraj inşaatı bittikten sonra Milli Eğitime devredilip okul için kullanılmaktadır.Lojmanlarımız tek katlı iki ev yapışık halde müstakildir.Isınma sistemi sobadır. Lojmanlarımız baraj güvenliği amacıyla bulunan jandarma taburu sınırları içindedir.Lojmanlarımızla okul arası 1 km dir.
Pansiyon Bilgisi :
Isınma Şekli : Kalorifer Tesisatı

ULAŞIM BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz İl merkezine 80 km uzaklıkta ilçe merkezine 10 km uzaklıktadır.
Ulaşım : Okulumuz Dicle-Ergani Ana yolundan 2 km içeridedir. Okulumuzun İlçeye uzaklığı 10 km dir.
Servis Bilgisi :
Yerleşim Yeri Bilgisi : Okulumuz Dicle sınırları içinde Kral kızı Baraj sahasında bulunmaktadır.Okulumuzun hemen yanında herhangi bir köy yerleşimi bulunmamaktadır ve baraja yakındır.

Kontenjan Bilgileri :
Taban-Tavan Puan Bilgileri :
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu :
LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi :

OKULUN SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikleri :
Proje Çalışmaları :
Yurtdışı Proje Faaliyetleri :

DİĞER HUSUSLAR
: